این کتاب شامل مقررات لازم جهت به

در سال 1381، بنياد علمی - فرهنگی روزبه با مدیریت و سرمایه خانواده میرعبداله‌یانی با اخذ مجوزهای لازم از وزارت آموزش و پرورش، اولين دبيرستان غير انتفاعی کار دانش آسانسور را ايجاد نمود و پس از آن، در سال 1386، برای ادامه تحصيل فارغ التحصيلان اين رشته اقدام به تأسيس انستيتو تکنولوژی آسانسور در زمينی به مساحت سيزده هزار متر مربع در ساختمانی يازده طبقه کرده است. اين انستيتو پس از نمونه مشابهی که در ايالت کبک کانادا قرار دارد دومين در نوع خود در جهان محسوب می‌شود.

در حال حاضر گروهی از اساتيد دانشگاه علم و صنعت و دانشگاه علمی کاربردی برای برنامه‌ريزی و تدوين روش‌های آموزشی در اين رشته و همچنين برای تعيين سيلابس‌بندی آموزشی با بنياد روزبه همکاری دارند.

 

ظرفيت‌های آموزشی و شرايط پذيرش

دبيرستان کار دانش آسانسور در مرحله اول اقدام به تأسيس سه کلاس آموزشی نموده است که تعداد دانش آموزان هر کلاس در نوبت روزانه از 30 نفر بيشتر نمی‌باشد. سن دانش آموزان دبيرستان کار دانش آسانسور، مطابق مقررات آموزش و پرورش در دوره‌های روزانه است.

از آنجا که در مرحله اول محيط آموزش محدود بوده و امکان آموزش مختلط دختران و پسران در يک نوبت ميسر نيست، آموزش برای دختران در برنامه‌های آينده بنياد روزبه قرار دارد. از نظر پيش نيازهای تحصيلی، کنکور مقدماتی برای ورود به اين رشته از دو جهت آمادگی ذهنی و هوشی و آمادگی بدنی برگزار می‌شود.

 

دروس عمومی و اختصاصی

نصب و سرويس‌دهی به آسانسور نياز به کسب دانش در زمينه‌های مکانيک، برق و الکترونيک دارد و مواد درسی که در طول دوره در دبيرستان آسانسور تدريس می‌شود، شامل زمينه‌های فوق می‌شود. همچنين برخی از دروس عمومی است که در تمام دبيرستان‌های کار دانش جزء دروس عمومی تدريس می‌شوند نیز در برنامه دروس موسسه قرار دارد. دروس اختصاصی گزيده و ترجمه‌ای از منابع آموزشی انستيتو تکنولوژی کبک کانادا و دانشگاه LIAE انگلستان بوده و توسط اساتيد طراح دوره آموزشی به صورت خلاصه شده تدوين شده است.

 

تجهيزات آموزشی و آزمايشگاهی

دانش‌آموزان اين رشته هر روز به طور عملی با آسانسور و قطعات متشکله آن سر و کار دارند و اين خود بهترين نوع آموزش علمی و عملی به حساب می‌آید. همچنين قرار گرفتن دبيرستان آسانسور در جوار کارخانه توليد قطعات آسانسور مزيتی است تا دانش‌آموزان با نحوه ساخت قطعات آسانسور نيز آشنا گردند.

 

مدرک تحصيلی ارائه شده و ارزش معادل آن در داخل و خارج کشور

عنوان مدرک تحصيلی دانش‌آموزان فارغ‌التحصيل از اين دبيرستان (چه در دوره‌های روزانه و چه در دوره‌های شبانه) ديپلم است و توسط وزارت آموزش و پرورش صادر شده و مانند تمام ديپلم‌های دبيرستان‌های ايران ارزش بين‌المللی دارد. فارغ‌التحصيلان دبيرستان کار دانش آسانسور به عنوان تکنسين درجه دو می‌توانند در بخش توليد، نصب و سرويس آسانسور مشغول به کار شوند. همين فارغ‌التحصيلان می توانند پس از شرکت در يک کنکور رسمی در انستيتو تکنولوژی آسانسور در مقطع کاردانی به تحصيل خود ادامه داده و پس از طی يک دوره دو ساله با عنوان تکنسين درجه يک از انستيتو فارغ‌التحصيل و در شرکت‌های آسانسوری در بخش‌های توليد و نصب و سرويس به کار مشغول شوند. مدرک ديپلم و فوق ديپلم فارغ‌التحصيلان اين رشته مثل تمام رشته ‌های ديگر ارزش قانونی دارد و فارغ‌التحصيلان اين رشته می‌توانند در دانشگاه‌های ايران در هر رشته‌ای که تمايل داشته باشند ادامه تحصيل دهند.